Nytt år, ny hemsida, ny kreativitet och inte minst – ny bebis!

En fantastisk föreläsare, Stefan Sagmeister, berättar på Ted.com om hur han tar ledigt vart sjunde år från sitt företag och reser långt bort och bara gör något helt annat. Sen kommer han tillbaka till verkligheten efter 12 månader, full av helt nya idéer, lust, energi och glädje! Detta, menar han, resulterar i en fantastisk utveckling för företaget, och inte minst för honom själv! Nu har ju inte alla människor möjlighet att göra precis som han, men det är en otroligt spännade idé tycker jag. Just i mitt fall var Teddys första år i livet ett riktigt sådant år. Jag kom på en massa nya idéer och insåg också vad jag mer ville ha ut av livet. Mitt behov (ja, för jag vill absolut kalla det för behov) att bli barnmorska föddes och växte sig allt starkare tillsammans med Teddy. Nu, efter ett år på Karolinska Institutet känns livet HELT på rätt spår! Jag har fått mer energi och kreativitet att komponera, och mitt eget musicierande som violinist känns mer lustfyllt och enkelt än på många många år… Jag har upptäckt så många nya sidor hos mig själv, och träffat en massa spännande, härliga och utmanande människor. Tid för reflektion är verkligen en gåva man kan ge sig själv. Resultatet blir styrka och välbefinnande. Nu kommer ett nytt sådant år och jag ser fram emot det med spänning! Vi får en ny liten bebis i mars, och vem vet vad som väntar…?

Om drygt en vecka är jag klar med min andra termin på Karolinska, då väntar nedvarvningsveckor och färdigställande av mitt verk ”La Tournerose” för flöjt och gitarr, baserat på Carl Jonas Love Almqvists bok ”Drottningens Juvelsmycke”. Det är en helt underbar historia, och som Stockholmare är det också ett ljuvligt porträtt att läsa, om den stad som är min… Rekommenderas.

Nu väntar de sista dagarnas praktik på Stureby Vård och Omsorgsboende. Hade aldrig i min vildaste fantasi trott för tio år sen att jag skulle stå och ta blodprov/slänga käft med underbare och demente farbror Bertil, 92 bast, en kall januaridag som denna. Det ingick inte i min gudomliga plan för mig själv liksom. I den fanns nog bara musiken just då. Men nu står jag här, snart tvåbarnsmamma, ej fyllda 30, på ett demensboende och känner mig lyckligare än någonsin! Alla delarna i livet, familjen, musiken och barnmorskeblivandet, ger mig en helhet jag aldrig kunnat drömma om. Det är rätt fantastiskt att det kan bli så!

Här på bloggen kommer jag att skriva om allt möjligt; musik, omvårdnad, litteratur, medicin, filosofi, livet och allt annat. We’ll see…

Kolla in Sagmeisters föreläsning här:

http://www.ted.com/talks/stefan_sagmeister_the_power_of_time_off.html

Over and out!

Em

 

 

 

 

2 reaktion på “Nytt år, ny hemsida, ny kreativitet och inte minst – ny bebis!

  1. Hej!! Vad kul att du startat blogg!! Det gjorde jag oxå för en vecka sedan! Hittills har den lösenord men snart släpps den fri!
    Vad vackert du skriver! Och engagerande! Stor kram! Joa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>