Herregud tiden rusar!

Åh! Jag som tänkt blogga en massa! Mammaledigheten med en energisk unge samt en snart 4-årig gosse som är på dagis max 25 h i veckan lämnar inte mycket tid för annat än det mest nödvändiga. Det bekräftar återigen det jag tänkt så många gånger sen jag blev mamma: inget yrke i världen är jobbigare än att själv ta hand om barn på heltid! Jag har lite svårt att förstå de pappor som anser att mamman själv ska ta nätterna, eftersom hon ändå är ledig, och han behöver sova för att orka jobba. Det krävs MINST lika mycket sömn för den som är hemma med barnen. Som tur är har jag en smart och jämställd man som delar allt hushållsarbete med mig. Nätterna blir ju naturligt mer att jag tar, eftersom jag ammar… Men om en blöja behövs bytas mitt i natten eller något annat, så tar Emil alltid det. Han går upp med barnen om de vaknar väldigt tidigt, och låter mig sova lite extra de morgnar det är möjligt. Han ger mig fotmassage på kvällarna och frågar varje dag hur jag haft det när han kommer hem. Jag är lyckligt lottad!! Och totally exhausted :)

Vår dotter är en energisk liten skit, 8 månader gammal och totalt ointresserad av att krypa. Hon kan sitta och snart gå, men inte någonting där emellan: t.ex. krypa, resa sig upp eller liknande. Således måste vi resa henne upp och gå runt med henne (hållandes hennes händer), helst hela dagarna, för att hon ska vara nöjd. Tokunge!

Vill tipsa om appen WonderWeeks till alla bebisföräldrar! Helt fantastisk om barnets utvecklingskriser det första året. Mycket träffsäker, och peppande under de gnälliga knasperioderna…

Mitt stycke Tintomara har nu både uruppförts och återuppförts flera gånger i Sverige såväl som i Australien. Snart ska jag och Vilde besöka Sareidah och Joakim (Haga Duo) i Haga och förhöra dem om framgångarna! Känns fantastiskt att allt gått så bra!

Emils uruppförande med GSO/Lindberg av Christian Lindbergs Klarinettkonsert ”Herr Grönstedts underliga drömmar” blev också en kanonsuccé! Vi hade en fantastisk vecka i Göteborg med fina middagar och underbara möten, både nya och gamla! Bl.a. mysiga stunder med vänner från åren på stadens musikhögskola samt en oförglömlig middagsbjudning hos Peter Schéle, med Göteborgs bästa utsikt och champagne!

Och slutligen en liten reflektion; många har frågat mig om skillnaderna yrkena emellan (musiker vs. barnmorska), men jag ser också många likheter. Att musicera är att varsamt känna in och reagera på varandra; att hitta ett slags osynligt fokus tillsammans. Det innebär också att våga kasta sig ut i något okänt, utan vetskap om exakt vad som kommer att hända. Att befinna sig i något slags gränsland. Detta tycker jag mycket liknar upplevelsen av graviditet och förlossning. Eteriskt och vackert.

På återhörande, mer snart än senare…. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>