Hemma-mamma VS jobb-mamma

Balans i detta är eftersträvansvärt och absolut nödvändigt för att må bra. I alla fall för mig.

Jag älskade att vara hemma och vara mammaledig. Men samtidigt började jag tillslut bli lite less på att inte få komma vidare med allt annat i livet, min musik, mina studier och ja… Det är så dubbelt det där. Ofta längtar man ju också efter det man inte har… :) Emil önskade inget hellre än att få vara hemma och lossa upp jobb-kedjorna kring midjan en aning, och jag kände precis tvärtom! Ge mig lite intellektuella utmaningar och tid att ta mig an dem!! Så fint att man byts av, halvvägs liksom.

Sen kom verkligheten ikapp! Verkligheten den ljuva!! För som alla vet, ser planering alltid bäst ut på pappret. Så nu sitter jag här, maken är på turné (hoppas ni har det riktigt härligt Emil och Peter!) och jag har hand om två sjuka barn och en ständigt växande hög tungt plugg. Nu råkar jag faktiskt fixat till mig lite barnvakt i form av en TV och en farmor, men ändå har jag rysligt svårt att motivera mig till att stoppa ner näsan i böckerna. Drömmer om sommaren på förlossningen, ett delmål jag haft SÅ länge, och som snart blir verklighet!! Drömmer om ett stort fint hus, drömmer om att sova en hel natt (eller två), drömmer om allt härligt min familj ska göra tillsammans, drömmer om de vackra tulpaner jag ska köpa idag, eller imorgon, eller sen… Funderar mindre på det som varit, trots att jag redan levt så mycket. Just nu är riktningen så otroligt mycket FRAMÅT! Måste verkligen påminna mig om här-och-nuet… för trots allt så skriver sig inte tentan själv den 28/2. Och lägenheten städar sig inte heller själv. Särskilt inte när maken är bortrest. FOKUS EMMY!!!! (inte min starkaste sida alltid)

Slut på tankar. (Låtsas vi.)

Em

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>