När nya stjärnor tänds…

Jag får inte tid att samla mina tankar så ofta. Särskilt inte för ett genomtänkt blogginlägg. Kanske behöver inläggen inte vara så genomtänkta som jag tror… Bättre att låta tankar flöda och bara skriva.

Sommaren har varit magisk. Jag känner att jag är precis på rätt spår. Har haft konserter och komponerat, börjar hitta tillbaka till spelglädjen, (den bekymmerslösa!) jag hade som barn, och jag känner mig plötsligt så fri när jag musicerar. Vågar chansa. Släpper rädslor! Det mest magiska med hela sommaren har dock varit dagarna och kvällarna som undersköterska på förlossningen. Karolinska i Solna. Jag har helt klart hamnat i himmelriket! Jag får om och om igen vara med när människor möter sina livs största ögonblick! Nya liv, varma, blöta och ivriga på att ta sitt första andetag! Det känns så ofattbart stort, och inspirerar mig något enormt! Det är för stort för att beskrivas i ord. Kanske kan man komma närmre genom musik?  Nästan alltid går det bra, men ibland ibland gör det inte det. Då står man vid en annan avgrund, bottenlös och svår att ta in. Jag kan inte föreställa mig hur det måste vara för de familjer som råkar ut för tragedin att förlora ett litet barn… Dock vet jag nu att det inte längre skrämmer mig att möta även dessa situationer. Det finns inte alltid något att säga, men man kan finnas där, inte vända bort blicken.

Jag är så tacksam att jag vågat ta steget och göra detta tvära kast i livet. Barnmorska, snart är det jag.

Många frågar mig var jag tänkt jobba mellan sjuksköterskeutbildningen och barnmorskeutbildningen… Man måste ju ofta jobba ett tag som ssk för att komma in på barnmorske-utb… men i ärlighetens namn så vill jag bara vidare! Kommer att söka vidare direkt och hoppas på att alla mina högskolepoäng kanske kan ta mig in på barnmorske-utb genom något litet kryphål eller så, trots brist på arbetade år som sjuksköterska.

Jag har också märkt att jag brinner extra mycket för amningsfrågor! Där känner jag att det finns mycket att göra, när det gäller stöd till nyblivna föräldrar, uppföljning av amningen efter BB-tiden, samt inte minst gällande möjligheten att kunna donera bröstmjölk! Ser med spänning fram emot allt just nu. Ja, livet!!

Imorgon jobb på Karolinska igen, sen flytt till vårt stora drömhus om ett par veckor, dagisinskolningar, gigs, skolstart m.m… En salig röra, som smakar väldigt gott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>