Starting to spread around the world…

Det är fantastiskt nu för tiden! Tänk vad folk fick slita för att få sin musik spridd förr om åren… Med internets hjälp kommer man långt på ett helt annat sätt idag! Häromdagen kontaktades jag av Donald Oehler, Professor of Music at the University of
North Carolina. Han ville inkludera flera av mina verk i sin programkatalog! Vilken ära. Jag kunde snabbt och smidigt skicka över filerna till honom, tänk bara hur mycket krångligare det hade varit för 70 år sen?! Bara att ens få kontakt…! Hade han någonsin fått veta vem jag var…?

I somras spelade Dalecarlia Clarinet Quintet mitt stycke ”Song about Em” under en turné på Nya Zeeland, vilken ära att få representeras av så fantastiska musiker!

Jag är ju verkligen en periodare när det gäller vad jag sysslar med om dagarna. Ena dagen är jag på Förlossningen på Karolinska Sjukhuset och hjälper urstarka kvinnor att föda sina älskade barn, medan jag andra dagen sitter vid pianot eller med fiolen och dyker djupt djupt ner i mitt eget inre, för att hitta de melodier och klanger som bor inom mig… Vilken välsignad tillvaro!

Som födande kvinna känner man sig inte så modig alltid, men det är ändå där, på förlossningen, som jag sett det absolut största modet! Som en mamma mot slutet sa: ” Jag vågar inte! Men jag gör det ändå, för att jag måste.” Så jävla fint. Det summerar livet. Vi måste vidare, vare sig vi vågar eller inte. Så följ dina drömmar!! Släpp kontrollen och det kända! Följ din magkänsla och din inre kompass. Allt blir bra.

Nu ska jag göra en äggmacka. Det säger min magkänsla.

Over and out!

Em

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>