Virvlande vår!

Virvlande vår!

Jag har fortfarande inte fattat att han är här hos oss nu. I vårt underbara hus. Här står Sten och glänser! Stenhammars Bechstein (B-flygel) från 1893 är en av mina bästa vänner. Trots att den är helt orenoverad så har den fortfarande jämn klang, en mjuk och fyllig men ändå distinkt och tydlig ton. Jag vågar inte tänka på hur den kommer bli efter renoveringen. Att komponera har fått en ny innebörd för mig, och jag inbillar mig att jag hela tiden får små tips och trix från min vän… Så nära men ändå inte. I april åker vi till Göteborg en sväng, (jag hänger på när Kungl.Filharmonin har miniturné dit och Emil spelar) och då ska jag ta mig till Majorna och lägga en blomma på hans grav. Ett tack, lite kärlek och en tår för att tiden är så i vägen ibland! Det är dock en av premisserna vi människor har. Fångade i tiden. Men sen?

Äntligen är nästan all praktik över för i vår! Nu njuter jag av att tänka på uruppföranden i maj, pillande med klarinettkonsert (ett projekt som vuxit långsamt långsamt i god jord), införande av handskrivna noter i Sibelius, etisk reflektion kring människa/teknik/medicin, en underbar sommar till på förlossningen, uppsatsansats inför hösten, och kanske en liten stund med Bach och fiolen…

Blir alltid så lugn av Bach.

Nu: FOKUS!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>